Eczeem-vrij zonder hormoonzalf!

Een poosje geleden heb ik het gehad over waar mijn acne vandaan komt, nu wil ik het met jullie hebben over de eczeem klachten. Waar komen deze bij mij vandaan en hoe voorkom / bestrijdt ik deze zonder nare hormoonzalf te gebruiken? Het is nogal een zoektocht geweest en ik ben nog steeds wel dingen aan het uitzoeken maar ik heb mijn basis gevonden. Met o.a de hulp van Susan van Susan Skin and more. Laat ik beginnen met wat mijn intoleranties in beauty-producten zijn:

• Kokos

• Amandel

• Aloe vera

• Honing

• SLS (sodium laureth sulfaat)

De SLS vermijden is prima te doen, veel producten gaan over op een natuurlijke variant van SLS, namelijk sodium coco sulfaat, dit wordt ook nog wel eens anders genoemd, maar de basis is, dat het een kokosproduct is. Hier begint de ingrediëntenlijst vaak al mee en als ik even doorlees komen er meestal nog 2 of 3 ingrediënten in voor afkomstig van kokos. Plus de amandel of aloe vera die ook vaak gebruikt worden in (natuurlijke) producten. Dit product SLS, zit niet alleen in shampoo’s en douchegels maar ook in wasmiddel, gezichts- en make-op reiniger, plus dat ook in veel make-up bovenstaande ingrediënten terug komen. Ik ben daarom ook sinds de test ruim 2 jaar geleden zo goed als make-uploos door het leven gegaan. Heel af en toe voor een feestje gebruikte ik nog wel wat mascara en oogschaduw maar dan was ik ook wel dik een half uur bezig ‘s avonds om alles er weer af te krijgen met enkel water en een herbruikbaar wattenschijfje. Maar ook wasmiddelen en wasverzachters zorgden voor irritaties.

Voor mijn douche routine ben ik daarom ook heel lang op zoek geweest met name naar shampoo. De eczeem uit zich bij mij op mijn handen, rond mijn neus en op mijn hoofdhuid. Shampoo is daarom eigenlijk de belangrijkste van allemaal. Na lang zoeken heb ik de babassu shampoobar ondekt deze is op basis van o.a. Zonnebloemolie, babassu olie en cacao. Allergeen en kokos vrij! In het begin is het echt wel wennen, je haar voelt wat stugger aan en lijkt sneller vet. De truc is om het heel goed uit te spoelen. Het geeft je haar een beetje een beach look! Voor douchegel en zeep ben ik overgestapt op laurierzeep, of wel Aleppo. Dit heb je in verschillende varianten, allen zijn heerlijk zacht voor je huid, maar sommige kunnen je huid wat droog maken. Omdat ook in de “chemische bodylotions” ingrediënten zitten waar ik uitslag van krijg gebruik ik nu alleen nog oliën, van bijv Weleda of Holland & Barret, uiteraard zonder eerder genoemde ingrediënten.

Zoals ik eerder al vertelde heb ik met behulp van mijn vriendin en schoonheidsspecialiste Susan na lang zoeken hele fijne producten gevonden om mijn gezicht te verzorgen. De producten zijn niet allemaal van 1 lijn omdat bijv de dagcréme van het ene product toch iets bevat waar ik niet tegen kan. Ik moet alleen nog een fijne nachtcreme vinden. Mijn huid is redelijk vettig van zichzelf en elke nacht een crème aanbrengen maakt het soms nog vetter. Ik zal later een lijstje toevoegen met de merken die ik nu gebruik.

Mijn huidverzorgingsproducten bestaande uit reiniging, dagcrème, oogcrème en een vitamine C serum.

De laatste producten die nog ontbraken aan mijn verzorgingsproducten zijn zonnebrand en make-up. Die heb ik sinds kort ook gevonden! De make-up heb ik gevonden bij Synergie Skin. Een mooi natuurlijk merk die tegelijkertijd ook je huid voedt. En de zonnebrand, een zeer belangrijk product! Sinds een week of 2/3 gebruik ik de zonnebrand van Loveli, een zonder kokos en zonder witte waas (die veel andere natuurlijke zonneproducten wel hebben) en makkelijk smeerbaar! Tot nu toe ben ik nog steeds eczeem-vrij!

Nu kan de zoektocht naar (voor mij) allergeen vrije babyproducten beginnen. Wish me luck…

Mochten jullie nog tips of juist vragen hebben… plaats gerust een reactie hieronder. Liever prive? Stuur een DM via Instagram @doggymomcece .

Fijne week!

Liefs, Cece

Eén reactie op “Eczeem-vrij zonder hormoonzalf!”

  1. […] Op 5 juni ‘21 heb ik een zwangerschapsshoot zonder partner gehad. Ik neem jullie graag mee in deze mooie ervaring. De ochtend van de shoot wordt ik al vroeg wakker, het regent en onweert! Als het goed is moet dat weg zijn rond 10 uur zie ik op mijn weer app. Eerst maar uit bed komen en mij eigen fatsoeneren, beetje make up op enzo. Dat heb ik anders eigenlijk nooit vanwege de intoleranties. Ja dat heeft ook invloed op mijn huid, met name de removers. Daarover meer in een van mijn vorige blogs: https://dogmomcece.com/2021/07/17/eczeem-vrij-zonder-hormoonzalf/ […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: