De babymoon

Ipv de honeymoon gingen Meine en ik op babymoon. Lekker nog samen een weekje weg voor dat we van een tweepersoons gezin naar een drie persoons gezin gaan🧡.

We zijn naar bekend terrein gegaan, namelijk Camping Corfwater in Petten NH. Op deze camping stonden we vorig jaar nog met de gehuurde VW T2 camper en nu zitten we iets comfortabeler in een trekkershutje. De camping ligt pal achter de Pettense duinen, we zijn dus zo op het strand! Het is dan wel geen Portugal, of Zuid Frankrijk maar hier is het bijna net zo mooi! En met corona en een zwangerschap van 33/34 weken is het gewoon een prettiger idee om wat dichter bij huis te zijn.


De voorzieningen zijn er prima. En vanaf de trekkershut naar het sanitair gebouw is ook niet al te ver waggelen. Ik heb geluk dat mijn vriend eigenlijk ook altijd ‘s nachts wakker wordt dus kunnen we gezellig samen naar de wc. En na 1,5 dag weet je ongeveer wel rond welke tijdstippen je het beste kunt gaan douchen zodat je niet teveel mensen tegenkomt of lang moet wachten. Voordeel van zwanger zijn, je bent altijd als een van de eerste wakker en dat betekend meer doucheruimte voor jezelf.

Het ontbijt is hier prima geregeld, in de ochtend zijn er verschillende verse broodjes, verse jus en koffie, het wordt nog net niet aan je deur gebracht. En in de avond zijn we te vinden in o.a. de foodgarden, heerlijk eten mooi aangeklede omgeving, het festival gevoel maar dan corona proof. Of in een van de andere restaurants hier in de omgeving, zoals het strandpaviljoen Zee & Zo.
Aangezien ik zwanger ben en niet heel lang op dezelfde plek kan blijven zitten zijn we vaak rond 20:00 weer terug bij onze trekkershut en doen we nog een paar spelletjes zoals Pesten, Yahtzee of Rummikub. Heerlijk burgerlijk haha.


Buiten de camping is er ook genoeg te doen, het strand leent zich voor heerlijke wandelingen of gewoon om lekker te loungen op de (van te voren te reserveren) strandbedjes. Door de duinen kun je ook heerlijk wandelen of fietsen, bijvoorbeeld richting Sint Maartenzee of Callantsoog. Nu is fietsen voor mij wat lastig met mijn kwaaltjes maar met de auto ben je ook zo in een van de gezellige omliggende dorpjes. Mijn vriend kan ook zijn energie kwijt, hele dagen alleen maar luieren met mij wordt hij ook niet bepaald gelukkig van. Daarom heeft hij zijn mountainbike mee, waarmee hij de MTB-route door de duinen van Schoorl kan fietsen. Er worden in verschillende badplaatsen surflessen aangeboden, maar daar is hij deze week helaas niet aan toe gekomen. Zo’n dag dat hij weg is vermaak ik mij prima op de camping met een goed boek. Ik heb er altijd minstens twee bij mij en lees er tijdens een vakantie altijd wel één uit. Nu was dat Mom, you got this van Rachel van Sas aka de Huismuts. En met mijn andere boek: the house we grew up in van Lisa Jewell ben ik halverwege. En ja de titel verraad het al, deze is Engelstalig, ik vind het heerlijk om Engelstalige boeken te lezen.

Na een heerlijke week vakantie, op de dag van vertrek is Meine jarig en trakteer ik hem ‘s ochtends voor we weggaan nog op een ontbijtje bij het strandpaviljoen, heerlijk nog even van de zee genieten. En de vakantie goed afsluiten. Omdat Meine jarig is en wij (volgens de bediening zo gezellig waren) kregen we nog een gebakje mee voor onderweg. Super lief toch?

Voor een relaxte strandvakantie in eigen land of gewoon een weekendje weg is Petten echt een aanrader! Ook wanneer je niet zwanger bent😉.

Jullie een fijne vakantie! Wij gaan ons nu echt voorbereiden op de komst van ons jochie begin september. Liefs, Cece

2 reacties op “De babymoon”

 1. Schoorl heeft de hoogste duinen van Nederland, dus die is zijn energie wel lekker kwijt dan? 😂 Misschien voor jou zo hoog zwanger niet te doen? Tussen Bergen en Schoorl is ook wel écht heel erg mooi hoor.

  Like

  1. Ja hij is zijn energie echt wel kwijt haha Schoorl schijnt een van de zwaarste MTB routes te zijn. Ik ben niet zo’n fietser, zou zelf liever surfen maar dat gaat nu wat lastig!
   Wij komen ook regelmatig in Bergen en Bergen aan Zee is inderdaad ook prachtig!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: