Je baby dicht bij je dragen of juist niet?

Wanneer je zwanger bent kom je voor zoveel keuzes te staan. Hoe gaat je kindje heten, hoe sta je in de manier van opvoeden, wat voor bedje koop je, hoe gaat de kinderkamer eruit zien, borstvoeding of flesvoeding en ga zo maar door. Gelukkig zijn er bepaalde onderwerpen waar je gewoon hulp voor kunt inschakelen, zoals bij een draagconsult.

Ik zag al vaker foto’s etc voorbij komen van moeders met hun kindje in een draagdoek of draagzak lekker dicht tegen zich aan. Maar hoe weet je of dit iets voor jou is? En hoe werkt zoiets überhaupt? Op die vragen heb ik antwoord gekregen van Susanne van ikdraagjeverder.nl. Ik zal mijn ervaring met jullie delen.

Via een bekende (ik had bij haar ook zo’n mooie foto gezien) kwam ik terecht bij de instagram pagina van Susanne: @ikdraagjeverder.nl. Na haar instagram en webpagina te hebben bezocht heb ik een consult in haar winkel in Leeuwarden ingepland. Dit had ik ook bij mij thuis kunnen doen maar met corona zat ik zoveel thuis, ik wilde er echt een uitje van maken. Dus ik ging naar Leeuwarden. Het kleine super schattige winkeltje had ik snel gevonden. Na een warm welkom met een glaasje water (ik heb niet zoveel zin meer in thee) en ons voorgesteld te hebben aan elkaar gaan we zitten en begint het consult. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik kon verwachten en dat heb ik ook maar gelijk toegegeven. Ik ben echt een leek wat betreft dragen, en nog steeds kan ik er zoveel over leren.

Susanne vertelt mij waarom dragen zo goed is en dat dit eigenlijk al stamt uit de oertijd. Ze vraagt mij ook of ik al weet wat mijn wensen zijn qua voeding voor de baby en ik geef aan dat mijn/onze voorkeur uitgaat naar borstvoeding mocht dit lukken (dat hangt af van zoveel verschillende factoren). Ze legt gelijk uit dat het dragen van de baby vanaf dag 1 heel stimulerend kan werken voor het geven van borstvoeding. Ook voelt het kindje zich geborgen dicht bij zijn moeder of vader natuurlijk want ook genoeg vaders dragen de kleine. Na de mooie uitleg over de voordelen van het dragen gaan we “passen”. Ik heb al een aardig buikje die soms wat in de weg zit maar de basis van het dragen komt nog prima over.

In de natuur dragen ouders hun kinderen ook op hun lichaam.

Er zijn verschillende manieren van dragen, doormiddel van een draagzak, een draagdoek of een combi van deze twee. De draagzak vind ik zelf niks, dus die slaan we over. Zelf denk ik dat ik voor de combi zou willen gaan en die proberen we dan ook gelijk. En na 2 keer oefenen lukt het mij al aardig de levensechte babypop goed tegen mij aan te krijgen. Natuurlijk gaat het wel ietsje anders met een echte baby maar nu gaat het vooral om wat voelt goed voor mij. Ook de draagdoek probeer ik nog even maar poeh daar heb je een kracht en geduld voor nodig! Wel super mooi maar niets voor mijn vriend en mij, vooral door het stukje geduld, haha.

Omdat mijn vriend de draagzak ook wil gaan gebruiken mag ik de drager die mij het beste beviel even mee naar huis nemen zodat hij het ook kan proberen en kan ik kijken of ik alles goed onthouden heb! Hij was gelijk enthousiast en de sporter in hem ging gelijk squats doen met de draagzak voor. Ja, zei hij dit zie ik wel goed komen zo! Na de draagzak netjes terug gebracht te hebben, hebben we gelijk afgesproken dat we meer richting de uitgerekende datum één zullen bestellen en dan samen nog even een korte opfriscursus krijgen in het omdoen van de draagzak. En ook na de geboorte kunnen we Susanne nog om hulp vragen hierbij, zo fijn. En nu nog afwachten of ons kindje net zo blij wordt van het dragen als wij.

Uiteraard heeft Susanne mij nog veel verteld over het dragen maar als ik alles in deze blog zou zetten heeft zij niks meer te vertellen en dat is natuurlijk niet te bedoeling!

Of je nu zeker weet dat jij je baby wilt gaan dragen of wanneer je nog twijfelt en misschien zelfs denkt dat is toch niks voor mij, zo’n consult is gewoon echt fijn om te doen. Wij zijn erachter dat het dus echt wel iets voor ons is en welke vorm van dragen het best bij ons past. Juist omdat je al zoveel keuzes moet maken waarbij dus geen handboek is kun je hierdoor een goede keus maken die echt bij jou en je kindje past. Want ja ook als je kindje er is helpt Susanne je verder. Een absolute aanrader dus!

Wat zijn jullie ervaringen of keuzes met wel of niet dragen?

Liefs, Cece

Eén reactie op “Je baby dicht bij je dragen of juist niet?”

  1. […] heb ik onlangs nog een blog geschreven ( https://dogmomcece.com/2021/08/01/je-baby-dicht-bij-je-dragen-of-juist-niet/ ). Of je nu zeker weet dat jij je kleine wilt dragen of nog twijfelt, een consult helpt je in de […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: