Intoleranties en zwangerschap, hoe gaat dit samen?

Voor ieder die zwanger geweest is weet dat je aan cravings weinig kunt doen. Ja sterk in je schoenen staan maar dat houdt (bijna) niemand lang vol. Vroeg of laat ga je toch overstag. Althans ik wel! Door de verschillende intoleranties die ik heb let ik wel aardig op wat ik eet, uiteraard probeer ik dit tijdens mijn zwangerschap ook vol te houden. Toch is dit lastiger dan gedacht. Mijn baby houdt van zoet, snoepjes, koekjes, ijsjes etc. Met mijn o.a. Vanille intolerantie best lastig.

De acne die vanuit deze intoleranties komt zit met name op mijn schouders en rug. Ik vermoed dat tijdens de zwangerschap de hormonen hier ook een grote rol in meespelen want voor mijn gevoel had ik van de een op andere dag een grindtegel patroon op mijn schouders. Met ontstekingen waar ik als ik op die schouder lag ‘s nachts gewoon wakker van werd zo zeer deden ze!Dat is een of twee keer niet zo erg maar ze begonnen elkaar ook op te volgen! Toch maar weer beter letten op wat ik wel en niet eet hielp voor mijn gevoel niet voldoende!

Ik wilde eerst kijken wat ik er zelf tegen kon doen naast letten op wat ik eet. Ik liet mijn vriend mijn rug reinigen, één keer in de week doormiddel van scrubben en voor de rest wassen met gezichtsreiniger. Dit had nog niet echt het gewenste effect. Toen maar een afspraak gemaakt bij mijn vriendin en schoonheidsspecialiste Susan van Susan Skin and More. Zij heeft mijn rug diep gereinigd en de grootste ontstekingen weggehaald. Nou dat was zeker geen pretje maar het moest echt gebeuren! Het heeft wel geholpen.

Voor ik naar Susan ging had ik toch ook de huisarts even gebeld, zij hadden wel een veilige antibioticakuur voor mij. Zoals sommige van jullie misschien al weten ben ik niet heel erg fan van de huisarts en medicijnen, maar ‘s nachts steeds wakker worden door pijnlijke pukkels is ook niet alles! De reiniging van Susan in combinatie met de antibiotica heeft wel iets gewerkt.

Foto’s van toen de acne voor de antibiotica en de behandeling van Susan en een foto van nu aug-‘21

Ik leg mijn probleem ook neer bij de verloskundige, daar kreeg ik nog de vraag of ik ook probiotica’s nam naast mijn vitamines/supplementen. Nou nee eigenlijk niet, was mijn reactie en daarop was natuurlijk ook gelijk mijn vraag, welke probiotica kan ik het beste gebruiken? Even een korte uitleg, wat is/doet een probiotica? Dit zijn goede bacteriën die je darmen ondersteunen met het verwerken van voedingsstoffen, dit is even heel kort en simpel uitgelegd hoor.

De beste probiotica voor een zwangere dame is er een met een vrij hoog prijskaartje, maar ik kon ook dezelfde gebruiken die mijn vriend al gebruikt; Acidophilus. Na minimaal drie weken moest ik wel duidelijk verschil merken. Dus zodra ik klaar was met de antibiotica ben ik begonnen met de probiotica, eerst één per dag en na drie weken ben ik er twee per dag gaan nemen. Een ‘s morgens en een ‘s avonds. Dit doe ik nu (week 36) nog steeds en de echte grote ontstekingen blijven weg. Heel af en toe, wanneer ik bijvoorbeeld vanille heb gegeten komt er wel en flinke jongen maar zo erg en pijnlijk als in het begin zijn ze niet meer. De vlekken die ook heb, niet echt ontstekingen niet echt acne maar charmant is het ook niet, zitten er nog. Het vermoeden van alle eerder genoemde partijen incl. ikzelf denken dat deze puur door de hormonen komen en zouden moeten verdwijnen wanneer de baby geboren is.

We zullen het allemaal wel zien, ik ben allang blij dat de probiotica redelijk werkt en dat de ontstekingen niet meer zo heftig zijn in aantallen en in pijn. En uiteraard reinigen mijn vriend en ik mijn rug ook nog regelmatig. Ik kan er natuurlijk zelf wat moeilijk bij.

Ik ben ook benieuwd of jullie last hebben /gehad van zulk soort kwaaltjes en hoe jullie hier mee om gegaan zijn?

Liefs, Cece

https://www.susanskinandmore.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: