Zwangerschapsfotoshoot

Op 5 juni ‘21 heb ik een zwangerschapsshoot zonder partner gehad. Hierbij mijn verhaal van deze mooie ervaring. De ochtend van de shoot wordt ik al vroeg wakker, het regent en onweert! Als het goed is moet dat weg zijn rond 10 uur zie ik op mijn weer app. Maar ja het zal wel ontzettend drassig zijn en ik wilde mijn witte stoffen gympen aan! Eerst maar uit bed komen en mij eigen fatsoeneren, beetje make up op enzo. Dat heb ik anders eigenlijk nooit vanwege de intoleranties. Ja dat heeft ook invloed op mijn huid, met name de removers. Mar daar hebben we het een ander keer weer over.

Om 9:45/10:00 heb ik met mijn vriendinnetje en hobby-fotografe Jurrien afgesproken. Ik haal haar op en dan rijden we richting de Leijen. Voor niet bekenden uit deze omgeving, de Leijen is een heel mooi natuur gebied aan het water. Hier kom ik ook regelmatig om te gaan suppen. Dat is een van de redenen waarom we dit gebied gekozen hebben.

Het heeft vanmorgen flinke geregend en het is daardoor ook mega drassig hier en daar! Maar daar trekken wij ons niks van aan, vol goede moed gaan we op zoek naar mooie plekjes om foto’s te maken. Die vinden we vrij snel, onze ideeën voor hoe we het willen ligt ook op één lijn. Wat super fijn is en daardoor ook vrij vlot van start gaan. Jurrien heeft een mooie jurk meegenomen voor mij die ik kan dragen en ik kleed mij ook gelijk daar om.

We beginnen bij het hogere gras/riet, het begin is even wat ongemakkelijk voor mezelf vooral omdat ik mezelf nooit zo leuk vind op de foto, maar hier komt eigenlijk na een minuut of twee al verandering in. Jurrien geeft mij hier en daar ook wat aanwijzingen, waar ik kijken moet, hoe ik moet staan etc. Heel ongedwongen en relaxt eigenlijk. We gaan toch ook even bij het water kijken en besluiten dat op de steiger ook een mooie plek is. Hier is uiteindelijk ook een van mijn favoriete foto’s gemaakt. Tijdens het fotograferen waren we natuurlijk ook heerlijk aan het kletsen dus er zaten absoluut foto’s tussen die de ratten uit je huis houden! En we hebben ook zo gelachen! Jurrien moest er ook echt op letten dat ze niet per ongeluk naast de steiger zou stappen! Na de steiger zijn we of eerder ik het water ingelopen, lekker met de voetjes door het water. Ook hier zijn weer super leuke foto’s uitgekomen, ook met rare gezichten want dat zachte natte zand tussen je tenen is toch weer even wennen.

Jurrien vraagt mij ook nog of ik mij comfortabel genoeg voel om met mijn blote buik op de foto te gaan. Nou ja waarom niet? De jurk blijft aan alleen “verwijder” ik de charmante zwangerschapsboxer. Ook die foto’s zijn zo leuk geworden. En dit alles in best wel korte tijd, juist omdat we elkaar goed begrepen en echt op één lijn zaten.

Aangezien we zo vlot klaar waren hebben we de ochtend nog lekker kunnen afsluiten met een gebakje en een cappuccino bij het Paviljoen de Leijen wat hier aan het water ligt. Een paar mensen op het terras hadden onze shoot gezien en waren super enthousiast, ze zeiden: dat zag er zo leuk uit allemaal dat worden echt leuke foto’s! Zo leuk dat mensen er dan zo op reageren, dat voelde toch wel echt een complimentje voor ons beide!

De ochtend was echt zeer geslaagd! Ik zou ook echt iedereen zo’n shoot aanraden, hoe onzeker je ook bent over jezelf deze momenten zijn zo mooi om vast te leggen! Wat je dan zeker wel moet doen is zorgen dat jij je goed en op je gemak voelt bij de fotograaf dat scheelt je al de helft, en zie je absoluut terug op de foto’s!

Als afsluiter van deze blog wil ik Jurrien van @photos.byjur heel erg bedanken voor de gezellige shoot en de prachtige foto’s! Thanks lieffie xoxo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: