6 dingen om te doen tijdens je zwangerschap

Nu ik het schrijf ben ik 36 weken zwanger (het bericht is later gepubliceerd) waarvan het eerste deel tijdens een lockdown. Misschien juist om die reden was ik vastberaden om verschillende typische en minder typische zwangerschapsactiviteiten te ondernemen. Ik zal de leukste voor jullie op een rijtje zetten!

Draagconsult

Hierover heb ik onlangs nog een blog geschreven ( https://atomic-temporary-193432488.wpcomstaging.com/2021/08/01/je-baby-dicht-bij-je-dragen-of-juist-niet/ ). Of je nu zeker weet dat jij je kleine wilt dragen of nog twijfelt, een consult helpt je in de juiste richting. Daarnaast is het ontzettend leuk om een klein kijkje te kunnen nemen in de toekomst. Hoe zie jij eruit terwijl je de baby draagt? De poppen zijn qua gewicht en looks bijna als echte baby’s waardoor je toch stiekem een kleine blik in de toekomst krijgt. Ook je zelfvertrouwen krijgt een boost van een consult! Althans de mijne dan. Het voelde zo goed en vertrouwd met de draagzak dat ik even alle andere onzekerheden van de zwangerschap vergat. http://www.ikdraagjeverder.nl

Zwangerschapsyoga

Niet iedereen is “het type” voor yoga. Toch zet ik hem op mijn lijstje omdat deze er gewoon op hoort! Je moet zoveel mogelijk proberen en wat kan een proeflesje nou voor kwaad doen? Tijdens deze vorm van yoga leer je vooral ontspannen en het onder controle krijgen en houden van je ademhaling tijdens minder comfortabele houdingen. Hiermee bereidt jij jezelf voor op de bevalling. Het is echt even een momentje voor jezelf en je baby. Je leert ook verschillende houdingen waarmee je de weeën zo goed mogelijk zou kunnen opvangen, en welke houding wel en niet voor jou werkt. Ik heb zelf de cursus gedaan bij mijn favo yogi Tineke van Yoga Gives More in Drachten. http://www.yogagivesmore.nl

Zwangerschapscursus

Nee dit is niet meer “ de pufclub” zoals onze ouders kennen. Bij de zwangerschapscursus van Memmetiid gaan ze o.a. in op de veranderingen in je lijf, hoe het beste te bewegen tijdens de zwangerschap welke spieren wel en niet te gebruiken en ook waar moet je op letten tijdens en na de bevalling. Ook hier ligt de focus op ontspannen tijdens de bevalling doormiddel van je ademhaling. En uiteraard is er een aparte partnerles waarin jullie samen een duidelijke uitleg krijgen over wat er gebeuren kan tijdens de bevalling en wat wij zwangere verwachten of kunnen verwachten van onze partners. Een hele fijne toevoeging vooral voor de soms nog wat onzekere papa’s to be. http://www.memmetiid.nl

Zwangerschapsshoot zowel alleen als met partner

Je ziet vaak foto’s voorbij komen van zwangerschapsshoots met partner, wat absoluut mooi is om vast te leggen! Maar waarom zou je als mama to be niet (ook) een shoot alleen doen? Alleen jij en je baby. Dit is immers jou tijd alleen met hem/haar, jullie tijd van binding. Natuurlijk moet je partner ook een band krijgen met jullie kindje, dat gebeurt vooral na de bevalling heb ik mij laten vertellen. Straks als de baby er eenmaal is heb je die tijd voor jezelf veel minder. Daarom zou ik zeggen doe naast een shoot samen ook een fotoshoot alleen. @photos.byjur

Bodyscan/Bodyprint

Je ziet ze nu best veel voorbij komen op social media de bodyscan of bodyprints. Kleine beeldjes van vrouwelijke/zwangere torso’s. Dit leek mij dus super tof! Wat de 3D echo is voor sommige is voor mij de bodyscan! Het uiterlijk van het kindje krijg ik snel genoeg te zien en kan ik ons hele leven nog zien. Maar het vastleggen van het moment dat je kindje nog in je buik zit, naast de foto’s is toch iets heel moois. Dat moment is er maar even en door zo’n beeldje te laten maken vereeuwig je dat moment. http://www.studiobodyprint.nl

Mijn zwangere lijfje

Babymoon

De nieuwe benaming voor een vakantie met z’n twee voor jullie drie worden. Maar hij klinkt wel lekker. Voor ons is de babymoon dit jaar dichtbij huis ivm covid omdat we geen onnodige extra risico’s wilde lopen. Ik ben tenslotte hoog zwanger in de zomer. Wij hebben gekozen voor de Nederlandse kust. Ik hou van de zee en het strand en mijn vriend houdt van actieve vakanties. De Nederlandse kust heeft alles wat wij nodig hebben. Wil je weten hoe onze babymoon was? Dat lees je hier: https://atomic-temporary-193432488.wpcomstaging.com/2021/07/25/de-babymoon/

Mochten jullie nog andere tips hebben, laat ze achter in de reacties voor de andere lezers!

Liefs, Cece

2 reacties op “6 dingen om te doen tijdens je zwangerschap”

  1. Leuk. Hier alleen een online draagconsult. Verder was er ‘niets’. Iedereen was nog wat lamgeslagen van de lockdown en minder inventief.

    Like

    1. Ja balen is dat zeg!! Misschien dat ik ook juist daarom zoveel mogelijk in de korte tijd heb gedaan. Met in mijn achterhoofd dat er misschien weer een lockdown zou komen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: