Maak van elke dag een Feestdag!

Deze blog is geschreven op 13-06-21 en pas later gepubliceerd! Dit ter informatie.

Het is weer bijna vaderdag (ik type dit op 13-06-21) en hoor zo vaak om mij heen dat het gewoon een commerciële dag is, een excuus voor bedrijven om meer te verkopen, net als Valentijnsdag, dat bedacht zou zijn door Hallmark (klopt volgens mij ook niet helemaal maar oke) en vergeet moederdag niet! Dit soort dagen zetten mij aan het denken.

Of het nou vanuit een commercieel oogpunt bedacht is of niet is het toch ontzettend leuk om als geliefde, moeder, oma, vader of opa even extra in het zonnetje gezet te worden. Of juist degene te zijn die de ander in het zonnetje zet?! Natuurlijk kun je dit elke dag aan elkaar laten zien, het meest standaard antwoord van vooral mannen, maar doen we dat ook echt?!

Mijn vriend en ik wel, wij nemen regelmatig iets voor elkaar mee, hij bijvoorbeeld bloemen voor mij en ik chocolade voor hem. Of andere leuke kleinigheidjes. Ik kook elke dag het avondeten, en we proberen echt wel aan tafel te eten, maar die bank zit ook zo lekker, maar zo nu en dan pak ik even uit met kaarsjes en een mooi gedekte tafel plus een toetje! Toetjes krijgen we in huize Algra/Giezen niet vaak. Dus dan is dat extra speciaal. Of we maken samen tapas-achtige hapjes en dekken hiermee de salon tafel en eten dit lekker op tijdens het kijken van een goede film.

Maar als ik nadenk over wat voor speciale dagelijkse dingen ik voor mijn ouders doe, (mijn opa’s en oma’s zijn helaas al overleden) dan kom ik eigenlijk nergens op… Dat zijn wel de mensen die jou op de wereld hebben gezet, hebben grootgebracht en nog steeds onvoorwaardelijk voor je klaarstaan! Mijn vader bijvoorbeeld die mij, toen ik alleen woonde, regelmatig kwam helpen met klusjes of mijn moeder die als ik even krap zat de boodschappen voor mij betaalde en ga zo maar door! Nu nog steeds, ik hoef maar te bellen en ze staan op je stoep! Zij verdienen toch minstens één keer per jaar extra aandacht ongeacht of het nou commerciële handel is of niet? Eigenlijk zouden we deze mensen in ons leven veel vaker in het zonnetje moeten zetten! Al is het maar doormiddel van een klein gebaar, een kaartje of trakteer jij eens op een bakje koffie of het gebakje bij de koffie. Als je kinderen hebt maak een leuke knutsel met ze voor opa en oma, zomaar, op een willekeurige dag. Om hen te laten zien dat je zo dankbaar bent voor wat ze niet alleen voor jou doen maar ook voor wat ze voor je kind(eren) doen!

En waarom stoppen bij je geliefde of je ouders? Laat ook je vriendinnen eens wat vaker zien dat je van ze houdt! Ook dit kan al door simpelweg een appje, een kaartje of een bloemetje!

Kortom laat elkaar eens wat vaker zien/merken dat je elkaar waardeert, zelfs het kleinste gebaar is groot in waarde. En doe dat dus niet alleen op de daarvoor “aangewezen” dagen! Daarom post ik deze blog ook niet rond de tijd dat ik het heb getypt…

Wees lief voor elkaar, zo wordt de wereld elke dag een stukje mooier!

Liefs, Cece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: