6 weken postpartum.

De eerste zes weken zijn echt voorbij gevlogen!! Wat ik mij nu afvraag; ben ik al deels hersteld van de bevalling? En hoe kom je daarachter?

Zes weken na de bevalling heb ik een afspraak gemaakt bij Memmetiid. Ik liep al bij hen met mijn rugklachten tijdens de zwangerschap en ook de zwangerschapscursus heb ik bij hen gedaan. Zij zorgen ook voor de nazorg na de bevalling. Ik had een afspraak staan in week zeven na de bevalling. Tijdens deze afspraak wordt gekeken naar o.a. de bekkenstand, de buikspieren, de bekkenbodemspieren etc. Tijdens zo’n check-up krijg je ook te horen of je weer mag sporten, en wat je dan mag doen!

Ik hoopte stiekem dat ik al rustig mag opbouwen met hardlopen maar ik las later op een van de zwangerschap forums dat je dat pas na 3 maanden weer mag doen. Dat betekent voor mij pas in december, ik hoop zo dat we dan nog een beetje redelijk weer hebben. Ja ik ben een mooi weer loper haha.

Wat mag ik nu wel qua sport?

Ik mag rustig aan het sporten weer oppakken maar ik moet wel zeker zijn dat mijn bekkenbodemspieren oké zijn. Dat betekend; plas kunnen ophouden en kunnen lachen en niezen zonder je benen te hoeven kruisen. Je moet ook je scheetjes kunnen ophouden. Dat laatste daar twijfelde ik nog een beetje over. Mede daarom heb ik een paar oefeningen voor de bekkenbodemspieren mee naar huis gekregen. Zodra die weer goed hun werk doen mag ik meer doen qua sport. Behalve dus het hardlopen. Dan eerst maar wandelen, dat kan ook mooi met Ties.

De buikspieren, die zijn ook nog niet helemaal hersteld. Ook best logisch als je kijkt naar hoe gigantisch mijn buik eigenlijk was. Maar ik heb wel een simpele en toch effectieve oefening mee gekregen waarmee ik het trainen van mijn buikspieren kan opbouwen. Ik zou rustig aan weer kunnen beginnen met crossfit en yoga. Toch denk ik dat ik met crossfit nog even wacht omdat je met veel oefeningen toch die buikspieren gebruikt. Er is mij wel uitgelegd hoe ik kan voelen wanneer mijn buikspieren weer op hun normale plek zitten. Tot die tijd ga ik eerst thuis aan de slag met wat kleine oefeningen. Vanaf november wil ik wel gaan proberen om weer mee te doen met de yoga lessen. Al moet ik dan wel even uitvogelen hoe ik dat nu ga doen met een baby en een vriend met onregelmatige diensten.

Nieuwe start betekent natuurlijk ook een nieuwe sportoutfit. Op Instagram zie je hoe deze eruit ziet. Daar vindt je ook een kortingscode waarmee je deze of andere sportkleding kunt bestellen van dit merk.

In mijn toekomstige blogs zal ik o.a. schrijven over mijn herstel en hoe ik weer op mijn oude niveau en daarboven kom qua sporten. En hoe ik dit combineer met de opvoeding van Ties, borstvoeding geven en mijn werk. Ik ben erg benieuwd hoe mij dit straks afgaat. Met babystapjes denk ik😉.

Liefs, Cece🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: