Babymassage

Ik had er nog nooit over gehoord toen een vriendin van mij ruim twee jaar geleden begon met de cursus. Zelf had ik toen nog geen kinderen maar ik vond het zeker wel interessant klinken allemaal. Toen ik haar vertelde dat ik zwanger was deed ik dat door te vragen of ze na september plek had in haar agenda om mij die cursus te geven. En nu half november gaan we dan eindelijk van start!

Wat is babymassage?

Voor degene die net als ik nooit eerder gehoord heeft/ kennis gemaakt hebben met babymassage zal ik eerst uitleggen wat het ongeveer inhoud. Mijn vriendin Elien van Massagepraktijk Felien heeft mij dit uitgebreid uitgelegd. Je baby komt vanuit zijn veilige huisje in mama’s buik ineens terecht in een wereld vol nieuwe prikkels. Deze kun je natuurlijk zelf al redelijk doseren door bijvoorbeeld niet teveel visite op een dag te ontvangen. Maar babymassage is ook heel goed om de prikkels, darmkrampjes, spanningen etc. te verminderen of zelfs weg te nemen. Het huid op huid contact met je baby is goed voor o.a. de hechting maar ook voor de geborgenheid en het veilige gevoel dat jij je kindje geeft door aanraking. Ook leer je elkaars lichaamstaal herkennen zodat je hierop kunt inspelen. Doordat mama/papa en baby elkaar zo beter leren kennen neemt het ook een stuk onzekerheid weg bij ouders. Dat is ook zeker mooi meegenomen! Dit is de babymassage in een notendop. Wil je hier meer en uitgebreidere informatie over hebben kijk dan op de site https://www.massagepraktijkfelien.nl/babymassage/.

Mijn eigen ervaring.

De “eerste les” hadden we vorige week zaterdag. De “cursus” bestaat uit 3 lessen, omdat de baby best veel prikkels kan krijgen van de massage en we juist de prikkels willen verminderen, leren we niet alles tegelijk. We begonnen met de allergietest. Op een klein plekje op de huid testen we eerst de olie waarmee we gaan masseren. Nu gebruikt Elien alleen natuurlijke producten maar ook daar kunnen mensen en dus ook baby’s allergisch voor zijn (zie ook mijn blogs over mijn intoleranties). We mochten de romp en de buik masseren. Ik deed de romp terwijl Meine mee keek en daarna deed hij de buik en keek ik mee. Elien legt stap voor stap uit met behulp van een pop hoe wij moeten bewegen en kijkt mee of het goed gaat. Ze geeft daar waar nodig extra aanwijzingen. Omdat het allemaal best zacht en langzaam moet word je er zelf ook best rustig van, althans dat vond ik. Meine vond het nog wel wat lastig, dat is misschien ook meer een papa kwaaltje. Dat ze misschien bang zijn dat ze te hard drukken etc. Ties vond het zelf allemaal wel prima. Hij keek z’n oogjes uit en kletste zo nu en dan even. Zijn handjes en beentjes gingen ook heerlijk mee. Vooral in het begin. Hij vond het in elk geval erg interessant.

Na de massage kun je lekker douchen samen met je baby of hem/haar in bad doen. Zowel Ties als wij hadden daar deze keer geen energie meer voor maar zullen wij zeker de volgende keer doen.

Ties heeft de nacht heerlijk geslapen, en papa en mama ook. De tweede “les” hebben wij morgen, en zal ik jullie later over vertellen. Voor nu…een fijne zondag!

Liefs, Cece🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: