Volksverhuizing no.1

Ons eerste uitje met de baby (9,5 week oud) is een ware volksverhuizing! Gelukkig heeft mijn vriend een ruime auto waardoor eigenlijk alles in de kofferbak paste. We hadden twee nachtjes geboekt in een luxe (en erg leuke) stacaravan (Wildflower Honeybee) op Camping In de Rimboe midden in het bos van Ermelo. Wat niet geheel verliep zoals wij hadden gedacht/gehoopt.

De wildflower Honeybee

De eerste dag/nacht

Een hele hoop eersten deze dag. Heel fijn ook voor de prikkels. De eerste keer een autorit langer dan 40 minuten. De eerste keer met Ties uit eten, de eerste keer ergens anders slapen en dat dan ook nog in een ander bedje. Uiteraard werkte de (onbewuste) spanningen van papa en mama ook niet mee. Wat betekende een “dramatische” eerste avond! De autorit en het etentje verliepen goed! Mama heeft zelfs voor het eerst in het openbaar succesvol borstvoeding gegeven! Toen we bijna terug waren bij de camping ging het mis. Ties was zo intens verdrietig en de weg naar de caravan leek alleen maar langer te duren! Eenmaal daar ben ik Ties gelijk gaan voeden. Want het huiltje was een honger huiltje. Tijdens het voeden viel hij heerlijk in slaap. Tussen de wisseling van borst deed ik Ties z’n Puckababy aan zodat als hij weer in slaap zou vallen ik hem in zn bedje kon leggen zonder hem wakker te maken. Dat feest ging dus mooi niet door! Het campingbed dat wij van thuis hadden meegenomen vond hij maar niks! En weer was hij intens verdrietig. Vanaf dat moment veranderde de avond in een cluster-avond. Van 19:00 tot 22:00 elk uur voeden en tussendoor alleen maar huilen. Af en toe sliep hij maar dat duurde niet langer dan 10 minuten. Helaas. Volledig uitgeput besloten Meine en ik dat Ties maar tussen ons in moest slapen, want op het bed was hij rustig. Om dit veilig te kunnen doen verwijderde ik mijn kussen en trok ik een trui aan zodat ik de dekens niet hoger dan mijn middel hoefde te hebben. Nou dat werkte, ons mannetje sliep zo 7 uur door! Mama werd na 4 uur slapen wel elk uur even wakker. De eerste avond/nacht hebben we overleefd!

Hier hebben we echt heerlijk gezeten vooral in de avond (de tweede dan)

Dag/nacht twee.

Deze ging een stuk beter. Eigenlijk dag en nacht verschil met de dag ervoor. Overdag sliep hij heerlijk en best veel in vergelijking met normaal. En in de avond ging hij zonder gemopper slapen in het campingbed. Zo moe van alle indrukken en prikkels van dag één vermoed ik. De nacht zelf zat er net als overdag 4 uur tussen de voedingen. De heerlijke lange nacht van een dag eerder was eenmalig helaas.

We hebben deze dag gelukkig wel echt kunnen genieten. We zijn Ermelo in geweest en hebben daar heerlijk geluncht. Uit eten in de avond hebben we nu maar niet gedaan. In plaats daarvan hebben we een gezonde maaltijd afgehaald. We hebben deze avond ook voor het eerst sinds de geboorte van Ties samen een film gekeken en ben ik voor het eerst op een volwassen tijdstip naar bed gegaan (22:00 ipv 19:00).

Ondanks de heftige eerste avond hebben we een heerlijk uitje gehad. Even weg uit je huis, waar je bijna 24/7 bent. En ook echt even met z’n drie zijn. Wat wij wel hebben geleerd is dat het beter is om niet teveel “eersten” te hebben op één dag! De spanningen, bewust of onbewust, zullen de volgende keer minder zijn omdat we het al eens hebben mee gemaakt. Als het wel weer gebeurd, zo’n “drama avond”, weten we ook dat we niks anders kunnen doen dan ons eraan overgeven. Na regen komt zonneschijn.

Liefs, Cece💛

Meer info over de camping kun je vinden op hun website

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: