Eerste werkweek

Maandag 6 december is de dag dat alles weer op zijn kop staat in ons leventje. Na bijna een half jaar thuis geweest te zijn beginnen we die dag weer met werken.

Pakezel

Ik start in Heerenveen, wegens Corona werken we verdeeld over meerdere kantoren zodat we niet met “teveel” in een pand zitten. Met ons werk is thuis werken niet de beste optie. Voor mij zeker niet gezien ik bij de eerste gedeeltelijke lockdown nog net geen burn out had door het thuis werken. Maar voor kantoor Heerenveen betekent dat ook 10 min lopen van de auto naar kantoor. En dat met een laptoptas, handtas met daarin ook mijn lunch en een kolftas. Via instagram heb ik mijn mede kolvende mama’s om advies gevraagd. Daar zijn gelukkig ook nog wel wat handige tips uit gekomen!

Voorafgaand

Het weekend voor ik weer aan de slag moest had Ties regeldagen. Elke 2/2,5 uur had hij zin in drinken. Wat voor nieuw ritme hier uit gaat komen…ik ben benieuwd. De zondag heb ik mijn tassen klaargezet, mijn ontbijt (overnight oats), mijn lunch en tussendoortjes klaargezet. Ook al het kolfmateriaal staat klaar. Ties blijft de eerste dag bij papa thuis dus ook voor hem staat er van alles klaar. Zoals voeding voor Ties, kleren voor Ties en ook de luiertas met een extra kledingsetje staat klaar, mochten de mannen de deur uit willen. De ochtend voeding zal ik proberen zelf te doen, afhankelijk van hoelaat deze zal zijn. Dit is mij de eerste twee dagen goed gelukt. Beide keren heb ik rond 6 uur kunnen voeden. Helaas voor Meine was Ties zijn regeldag nog niet voorbij. Meine had zijn handen vol aan hem. Arme schatten, gelijk je eerste dag zonder fysieke hulp van mama! Ze hebben het samen toch heel goed gedaan!

De opvang

Dag twee en dag vier waren bij de opvang. Gelukkig was Ties dinsdag (dag twee)

klaar met zijn regeldag en ging het echt goed op de opvang. Heel fijn om te horen voor zowel papa als mama! De woensdag ben ik vrij en dus lekker thuis bij Ties. Donderdag, dag vier ging Ties weer naar de opvang. Ook die ging goed! Zo leuk, ze hebben een “ouderportaal” daar komt een klein verhaaltje van de dag in maar ook foto’s. Zo leuk om te zien hoe hij ook daar kan lachen en geniet! Beide “opvangdagen” heeft Ties heerlijk geslapen en goed gedronken. Beide dagen heb ik hem zelf gelijk thuis nog kunnen voeden. Zo fijn om dat te kunnen doen.

Oma-dag

De laatste werkdag van de week is Oma-dag. Mijn eerste week is dat een halve werkdag. Maar natuurlijk maak ik er wel even gebruik van dat Oma er is en doe ik ook gelijk even de boodschapjes. Zolang Ties nog klein is, beter gezegd jong, past oma bij ons thuis op. Dat zullen ook de hondjes erg leuk vinden. Die zijn ook echt gek op oma! Ook deze dag ging goed! Ties is altijd blij als Oma er is en andersom ook.

Ikzelf

Over Ties nu even genoeg hoor haha. Gekheid, maar hoe ging het eigenlijk met mij? Ik keek er echt als een berg tegenop op mijn mannetje te moeten missen. En dan dat kolven op het werk, zou dat wel lukken? Produceer ik dan nog wel genoeg, hoe combineer ik het met werk etc etc. Gelukkig viel het allemaal reuze mee! Ik werk weer deels op mijn oude stekkie in Emmeloord. Dat is wel erg fijn. Het werk zelf pakte ik zo weer op. Hier en daar moet ik wel even denken: hoe zat dit ook alweer? Maar buiten dat lukt het aardig. En het achterlaten van mijn jochie gaat tot nu toe nog goed! Het scheelt ook zoveel dat ik weet dat hij alle dagen in goede handen is.

We moeten nu alleen nog met z’n allen een nieuw ritme zien te vinden, het liefst één waarbij ik ergens in de week tijd voor mezelf heb om te kunnen sporten. Daarover een andere keer meer!

Liefs, Cece 🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: