Fitmom in wording

Misschien heb je het al gezien op mijn instagram of Facebook pagina, ik ben weer begonnen met sporten. Voor velen zou dit nu een “goed voornemen kunnen zijn”dat is het voor mij niet. Ik sport niet om af te vallen of “omdat het moet”. Ik sport omdat het mij energie geeft lichamelijk en geestelijk. Op deze manier kan ik mijn hoofd leeg kan maken wat mij weer helpt tegen de stress. En vooral omdat ik het leuk vind. Hoe weet je nou dat je weer kunt sporten na een zwangerschap en bevalling en hoe pak je dat aan? Hoe ik dat gedaan heb lees je hier.

Waar begin je?

Om daar achter te komen is het handig te weten wanneer je mag beginnen. Ik heb dit laten checken bij de gespecialiseerde fysio Memmetiid. Daar kun je je postpartum laten checken 6 weken na de bevalling. Zij vertellen ook welke oefeningen je het beste nog even mee kunt wachten en wat je al wel kunt doen. In mijn geval moest ik echt nog even wachten tot mijn bekkenbodemspieren weer goed werkte en sowieso moest ik voor het hardlopen wachten tot 3 maanden na de bevalling. Ik heb precies 3 maanden en een week gewacht! Toen begon ik met mijn eerste rondje hardlopen. Ik had al wel twee keer yoga gedaan voor die tijd. Waarvan één keer yoga met Ties samen. Wat hadden wij een lol! Maar dat bewaar ik voor een andere keer.

De eerste stap.

Die is nog best lastig! Ik had het in mn hoofd allemaal bedacht vanaf november beginnen met yoga in december weer crossfit etc…dat feest ging mooi niet door! Ik had al snel in de gaten dat, en weer beginnen met werken en ook sporten op een sportschool niet handig zou zijn. Dus crossfit en yogalessen stel ik nog even uit. De lockdown helpt daar ook nog eens een handje bij helaas.

Maar “thuis yoga” heb ik in november wel gedaan. Uhm wel een keer… oeps. Tijd vinden om te sporten wanneer je 24/7 thuis bent lukt op de een of andere manier toch niet. Voor het hardlopen wilde ik eigenlijk wel een soort schema hebben, ik had er 1 van mijn sportfysio maar ik wilde eigenlijk ook wel wat anders proberen. Op instagram zag ik de start to run campagne steeds voorbij komen. Na veel wikken en wegen heb ik die toch maar aangeschaft. Ik heb nu voor 10 weken een schema om van 0 naar 15 min zonder onderbreking te kunnen hardlopen. Daarna zou ik gelijk door kunnen van 15 naar 30 minuten en van 30 naar 60. Totaal zou dat dan 30 weken zijn. Maar ik begin rustig aan van 0 naar 15. Als warming up en cooling down doe ik yoga oefeningen. Vooraf wat power yoga en na de tijd stretchen of meer yin oefeningen. Zo ben ik al met al misschien een uurtje aan het trainen.

Voorbeeld van een “cooling down sessie” sportlegging van juststrong.com gebruik Cesgie10 voor 10%korting op gehele aankoopbedrag.

Waar haal je de tijd vandaan?

Goeie vraag! Dat is soms lastig. Ik probeer op de dagen dat mijn vriend en ik beide thuis zijn een uurtje of 2 voor mijzelf in te plannen. Deze 2 uur is dan weer quality time voor Ties en zijn papa. Nu in de winter loop ik liever niet in het donker maar ik denk dat ik daar toch aan moet gaan geloven. Mochten onze planningen ons geen gaatje geven ivm het onregelmatige werk van mijn vriend, dan doe ik yoga met Ties of probeer ik in de avond nadat Ties slaapt even een korte workout te doen. Ik heb mij in december aangemeld voor een 30 dagen proefperiode van “newborn fit mama” daar staan oefeningen op van 10 tot 15 minuten. Deze kun je makkelijk op een dag ergens tussendoor doen. Daarnaast kunnen we vanwege de lockdown ook weer thuis trainen met crossfit. Hier zal ik in januari weer mee gaan beginnen. Ik hoop dat ik door het hardlopen en met de nbfm al iets van conditie heb kunnen opbouwen voor wanneer we weer “live” kunnen sporten.

Ik vind het echt heerlijk dat ik weer wat kan en mag doen. Ik geniet optimaal van deze momentjes “me time”. En omdat ik het voor mezelf ook echt rustig opbouw heb ik ook minder snel last van blessures en is de spierpijn ook nog te doen. Nou is een baby van 6,5kg dragen ook een behoorlijke workout!

Liefs, Cece 🧡

Eén reactie op “Fitmom in wording”

  1. […] vertelde in een eerdere blog ( https://dogmomcece.com/2022/01/01/fitmom-in-wording/ ) dat ik het hardloop programma van Women’s health heb aangeschaft, start to run. Er zijn […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: