Mama worden…

Misschien denk je, zodra je een kindje krijgt ben je gelijk mama toch? Nou, ja en nee. Mama word je volgens mij vanaf het moment dat de test twee streepjes geeft of als er zwanger in het scherm staat. Maar zelfs nu mijn zoontje alweer 4 maanden oud is ben ik wel mama maar ben ik ook nog steeds mama aan het worden.

Wat bedoel je daarmee?

Waar je tijdens je zwangerschap vooral mee bezig bent is met; baby uitzet, is de babykamer klaar, hoe zou ik mijn bevalling het liefst willen etc etc. Daar ben je zodra je baby geboren wordt weer bezig met hele andere dingen. Borstvoeding of flesvoeding, welk huiltje betekend wat, hoe moet dit? Na een poosje heb je de rode draad gevonden en werk je hier omheen. Maar nudan komt er een moment dat je weer gaat werken. Weer veranderingen. Als je ook aan dat ritme gewend bent of in elk geval een soort ritme hebt met je kleine. Dan komt er een dag dat je denkt; hoe doe ik dit? Wie ben ik? Wat wil ik en vooral hoe ben ik als mama?! Dit is in elk geval hoe het bij mij gaat.

Opvoeding

Hoe ik opgevoed ben maar ook hoe mijn vriend en ik denken over de opvoeding heeft invloed op mijn mama zijn. Op wie ik ben, niet alleen als mama maar ook als Cesanne. Gelukkig zijn mijn vriend en ik het 99% eens over de opvoeding en die 1% overleggen wij goed over. Soms betekent dat voor mij toegeven en soms voor hem, maar we komen er altijd uit en niet altijd zonder discussie! 😉 Dat ik door mijn vroegere werk als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf/BSO al enige ervaring heb scheelt daarin een hoop en daar maakt mijn vriend dan ook gretig gebruik van.

Wat voor mama wil ik zijn?

Ik wil graag alles doen en kunnen zoals ik hiervoor deed en meer. Erg ambitieus ik weet het. En dat zou ook vast wel kunnen…op den duur. Maar nu nog niet. Daar heb ik gewoonweg de energie niet voor. Die roze wolk is prachtig maar de grijze wolk is ook echt wel regelmatig aanwezig! Voor mij is dat vooral op de momenten dat ik merk dat ik even niet kan wat ik wil omdat ik bijvoorbeeld gewoon de energie even niet meer heb. De energie die ik voor de zwangerschap wel had! Zo kon ik in een ochtend het hele huis al schoon hebben! Nu ben ik al blij als ik alleen al een stofzuiger door huis heb kunnen halen.

Prioriteiten stellen

Ties is prioriteit nummer één maar als ikzelf niet lekker in mijn vel zit merkt hij dat ook…dus eigenlijk ben ik dan prioriteit nummer één. Maakt mij dat dan niet egoïstisch? Ik zie dat anders, ik ben niet volledig prioriteit nummer één en Ties ook niet. Ja als hij honger heeft of moet slapen of als hij andere dringende dingen heeft dan gaat hij voor alles. Maar hij heeft niks aan mij als ik niet ook voor mezelf zorg. Zo nu en dan een uurtje of 2 voor mezelf helpt al een hoop. Of ik laat wat huishoudelijke taken liggen op een dag omdat ik er niet genoeg energie voor heb wanneer we een pittig nachtje gehad hebben. Aan de ene kant wil ik al mijn taken doen en er voor Ties zijn maar dat lukt simpel weg niet altijd en daar moet ik mij nu eerst bij neerleggen. Dat is soms een behoorlijke uitdaging.

Hoe moeilijk het soms allemaal ook lijkt te zijn, zodra ik die lach op Ties zijn gezichtje zie en het geschater hoor is het het allemaal waard en verdwijnt die grijze wolk langzaam weer als sneeuw voor de zon! Mama ben je naar mijn mening dus niet echt van de een op andere dag maar wordt je elke dag een beetje meer vanaf het moment dat je de positieve test ziet.

Liefs, Cece 🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: