Hardlopen

Je houdt ervan of je haat het! Er zit weinig tussenin! Ik haatte het in het begin maar deed het wel, vooral omdat het goed is voor je conditie. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt en zo kon ik er op een gegeven moment ook echt van genieten!

Zoals ik al zei in het begin haatte ik hardlopen. Tot ik merkte dat dit voor mij een hele goede uitlaatklep is. Je bent alleen met jouw gedachten. Maar als je aan van alles behalve het lopen gaat denken loop je ook niet lekker. De oplossing? Alleen nog denken aan of bezig zijn met het lopen.

Dit soort plaatjes kom ik tegen tijdens het lopen, ook daar kan ik zo van genieten.

Hoe dan?

Ik vertelde in een eerdere blog ( https://atomic-temporary-193432488.wpcomstaging.com/2022/01/01/fitmom-in-wording/ ) dat ik het hardloop programma van Women’s health heb aangeschaft, start to run. Er zijn natuurlijk meer hardloop schema’s en je moet kijken welke het beste bij jou past. Bij start to run begon ik met het 0 tot 15 min hardloop schema. Dit omdat ik een half jaar niet gelopen heb en een pittige bevalling heb gehad. Starten bij het begin dus. Dit betekent 30 minuten wandelen waarin een x aantal keer een x aantal minuten hardlopen. Nu snap je misschien al, ik denk tijdens dat half uur maar aan een paar dingen: 1: hoeveel wandel-minuten heb ik tussen de hardloop minuten en 2: welke route neem ik? Als ik zo loop heb ik dan genoeg tijd of juist te weinig? Waar ik ook aan denk of meer op let is mijn houding, hoe ik loop, ben ik ontspannen en hoe is mijn ademhaling? Dit lijkt heel veel maar dit gaat allemaal alleen over mij in dat moment. Al het andere wat zich op dat moment in mijn leven afspeelt is er even niet. Ik loop het schema niet exact zoals het er staat om de zoveel dagen. Dat lukt nu gewoon nog niet, wanneer ik kan (lees: er iemand bij Ties kan zijn) probeer ik ook wel te gaan.

Mijn laatste hardloop rondje: 30 min wandelen waarin 4x 1,5 min hardlopen.

Opladen

Dit is hoe ik mijzelf oplaadt na een drukke of moeilijke dag bijvoorbeeld op het werk. Of wanneer ik even niet lekker in mijn vel zit en nu ook wanneer ik een lange pittige dag met Ties heb gehad. Alles verdwijnt uit mijn hoofd zodra ik buiten de deur stap in mijn hardloop outfit. Dus ja ik begon met haat gevoelens naar het hardlopen maar nu zou ik niet weten wat ik zonder mijn hardloop momentjes moet! Het hoeft geen grote afstand te zijn een kwartiertje of half uurtje kan al genoeg zijn. En is hardlopen echt niet jouw ding, ga dan wandelen of fietsen. Of iets heel anders, zolang jij je er goed bij voelt is het goed.

Het maakt niet uit hoe ver je gaat, als je maar gaat!

Liefs, Cece

2 reacties op “Hardlopen”

    1. Dank je! Deze week helaas even over moeten slaan qua hardlopen. Maar wel veel gewandeld 😅
      Hoe gaat het met jou?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: