Hoe kies je de juiste sportkleding?

Crossfit, yoga, hardlopen, home workouts, wandelen. Koude wind, miezer, zon. Wat trek je aan bij welke activiteit? Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden maar ja die kosten ook gelijk wat! Welke sportkleding trek je wanneer aan?

Gevoel.

Als eerste denk ik dat wat voor sport je ook doet, jij moet je goed voelen in wat je aan hebt. Ik merk bij mezelf wanneer ik mij zelfverzekerder voel in mijn outfit mijn houding ook anders is. Wat in veel gevallen weer blessures kan tegen gaan. Denk aan werken met gewichten, dan is een goede rechte houding belangrijk. Maar voel jij je onzeker dan gaan al snel je schouders hangen en weg is die “rechte” houding. Dus tip één trek iets aan waar jij je goed in voelt!

Soort sport…

Met yoga vindt ik bijv het prettig een lekker vest aan te kunnen, een strakker hemd en een legging te dragen die niet doorschijnt. Dat laatste geldt eigenlijk bij alle sporten wel! Ik heb ook wel yoga gedaan in een joggingsbroek maar zelf vind ik dan een houding als bijv de tree pose niet te doen. Mijn voet blijft dan glijden of mn broek zakt af! Haha. Met crossfit of fitness draag ik weer het liefst wijde hemden of shirts. En met hardlopen vind ik dat alles weer goed moet aansluiten.

De kleding

Mijn “just strong gear”

Ik ben zelf echt fan van sportleggings, maakt niet uit welke sport. Ja ook met hardlopen in de zomer! Ik doe altijd wel een “doorkijk test” even in downward dog of squat voor de spiegel. Dan natuurlijk wel met de bips naar de spiegel anders zie je nog niks. Als mijn ondergoed geheim blijft komt de legging door de keuring! Voor hardlopen en yinyoga of andere buitensporten heb ik vaak een iets dikkere stof zoals deze: https://juststrong.com/products/jet-black-just-strong-leggings. En met een goeie tailleband zodat deze niet zomaar afzakt. Voor crossfit of de warme zomerdagen buiten heb ik liever de wat gladdere leggings. Vooral omdat je hier vaak niet zo snel kunt zien dat jij je eigen het lep lazurus zweet! En zweten doe je toch wel! Ook al draag je “ademende” sportkleding. Ik draag ook wel eens korte broekjes maar met hardlopen gaat mijn voorkeur toch uit naar de legging. In een korte broek schuren mijn bovenbenen teveel langs elkaar met als resultaat schaafplekken🙈. En die voelen echt niet fijn!

Met tops voor de actievere sporten ga ik het liefst voor tanktops die lekker los/wijd zitten. Zoals deze: https://juststrong.com/collections/tank-tops/products/life-behind-bars-tank. En voor de yoga vind ik dan de wat strakkere hemden weer prettiger. Anders heb je bijvoorbeeld bij een downward dog steeds je hemd in je snufferd hangen.

Ondergoed

Een goede sportbh is absoluut een must! Daar zou ik niet op bezuinigen helemaal niet wanneer je borstvoeding geeft! Dan is het fijn wanneer de bh strak zit om schuren te voorkomen! Extra tip: gebruik dan Lily padz ipv zoogkompressen, deze zijn van siliconen en “plakken vast” aan je borsten. Geen pijnlijke tepels dus! Terug naar de bh. Zelf heb ik al van alles geprobeerd. Maar ik kom toch steeds terug op de basic sportbh van de hema. Drukt alles lekker plat haha en past altijd! Sinds de zwangerschap/borstvoeding ben ik 3 cupmaten gegroeid en mijn bh’s van voor de zwangerschap passen nog steeds! Al zitten ze nu ietsje strakker. De bh van Palmsuits heb ik onlangs getest met crossfit, ook prima te doen! Daarvan draag ik ook maat M. Qua onderbroek ga ik tijdens het sporten voor ouderwets katoen, of dat nou een boxer of een string is, katoen is toch het minst broeierig. Nou moet ik zeggen met al die squat achtige houdingen enzo ga ik toch het liefst voor een boxer! Verdere uitleg niet nodig lijkt mij.

Last but not least

Schoenen! Oke yoga doen we op de blote pootjes of sokken (die van soxs zijn heerlijk). Voor hardlopen is het belangrijk dat je schoenen hebt met een goeie demping! Ik raad je dan ook aan om deze bij een speciaalzaak te halen. In ieder geval wanneer je begint met hardlopen. Daar meten ze precies wat voor soort schoen past bij jou. Voor crossfit heb je ook weer speciale schoenen. Ik vind mijn crossfit schoenen echt de tofste ooit! Reebok Nano x Wonder Woman limited edition! Zie filmpje. Welke sport je ook beoefend zodra je er “speciale” schoenen voor hebt kun je die ook maar beter aanschaffen, en dat hoeft echt niet duur te zijn. Wil je serieus aan de slag dan voorkom je o.a. op deze manier blessures. Geen groot budget? Bezuinig dan op je top en broek, die kun je heel goed aanschaffen via bijvoorbeeld Vinted, daar vind je ook vaak nog niet gedragen kleding. Wel graag “verse” kleding?

Reebok Nano x Wonder Woman

Ik ben ambassadeur van twee merken; just strong en palmsuits, voor beide heb ik voor jou een kortingscode! Just Strong is een merk ontwikkeld door vrouwen voor vrouwen! Een heel fijn en betaalbaar merk! En nog leuker met de code Cesgie10 heb je altijd 10% korting! Dus niet alleen bij de eerste aanschaf maar bij elke aanschaf! Palmsuits is een wat duurder merk. Wel ook gericht op vrouwen maar vooral, niet geheel onbelangrijk, plastic vrij! Ze streven naar “kein plastik unter palmen”. En werken samen met Pro Ocean. Per bestelling kunnen ze 1kg plastic uit de oceaan halen en er wordt dus geen plastic gebruikt in deze kleding of in het verpakkingsmateriaal! Met de code: doggymomcece15 krijg je altijd 15% korting! https://palmsuits.com/products/breeze-set-forest-green

De natuurlijk afbreekbare verpakking en mijn “breeze set forrest green” van Palmsuits zie ook mijn insta pagina daar heb ik de outfit aan☺️

Ik hoop dat ik jullie zo wat heb kunnen helpen in het kiezen van jouw juiste sportoutfit! Want net als met “normale” kleding blijft ook sportkleding een hele persoonlijke keus. Of je nou thuis of in de sportschool bezig bent, het begint toch met een fijne outfit!

Liefs, Cece 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: