Intoleranties na de zwangerschap

In eerdere blogs vertel ik over mijn intoleranties en hoe ik erachter ben gekomen wat mijn intoleranties zijn en hoe dat invloed heeft op mijn eczeem. Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel minder last gehad van de intoleranties. Dit waarschijnlijk door al die veranderingen in je lichaam oa de hormonen.

Na de bevalling

Gelijk na de bevalling had ik ook nog nergens echt last van. Tot na een maand of twee de eerste eczeem klachten weer kwamen. Met name rond mijn neus en wenkbrauwen (berg bij volwassenen). Het uit zich in droge en rode plekken, erg charmant dus. En omdat ik borstvoeding geef is hormoonzalf geen optie. Gaat mijn voorkeur ook niet naar uit maar is het vaak wel snel weg. Door de hormonen die je tijdens de zwangerschap en na de bevalling hebt veranderd er een hoop in je lichaam, dus ook de intoleranties.

De rode vlekken is dus eczeem wat hier nu wel op z’n ergst is.

Oorzaak

Tot ik de oorzaak weet behandel ik het met vaseline van de huisarts en mijn eigen moedermelk. Het gaat hier helaas niet mee weg maar mijn huid wordt wel rustiger. Ik had inmiddels ook een afspraak gemaakt bij Centrum de Wetering in Leeuwarden maar voor ik daar terecht kon waren we dus alweer een aantal weken verder. Afgelopen week was het eindelijk zover! Ik heb mijn dagelijkse cosmetische producten ook bij mij zodat we die ook kunnen testen. We testen ook alle gangbare kruiden, noten, vruchten etc en mijn intoleranties van voor de zwangerschap.

Uitslag

Gelukkig mijn eigen producten zijn niet de oorzaak! Deze zijn zelfs erg goed voor mijn huid. Er is wel het een en ander veranderd in mijn darmen. Waar ik voorheen geen amandel en honing kon hebben kan dat nu wel maar kaneel, koek en speculaaskruiden vinden ze minder fijn. Laat ik dat nou net behoorlijk veel hebben gehad tijdens en na de zwangerschap! Maar ook citrusvruchten zijn aan het lijstje toe gevoegd. Nou eet ik die al niet heel veel maar de jus ‘d orange moet ik voorlopig even laten staan. Qua huid kan ik kokos en aloë vera ook weer proberen maar alles wat schuimt moet ik blijven vermijden.

De producten van Kenko voor zowel mama als baby🧡 natuurlijk en sustainable

Hoe nu verder?

De komende maand zal ik de producten op het lijstje met de nieuwe intoleranties vermijden. Mijn eczeem zou dan “vanzelf” weer weg moeten trekken. Daarna zou ik langzaam aan weer kunnen opbouwen in het gebruik van deze producten. Ik ga jullie natuurlijk op de hoogte houden of de eczeem inderdaad weer verdwijnt.

Heb je na je zwangerschap ineens klachten zoals eczeem of acne of andere dingen die je voorheen nooit had? Het kan dus komen door de veranderingen in je hormoonhuishouding in combinatie met wat je eet of wat je op je lijf smeert. Dit haal je niet altijd uit een bloedonderzoek en een gewone huisarts zal hier niet zo snel aandenken omdat het onder “alternatieve geneeswijzen” valt! Ik zou zeggen ga vooral op je eigen gevoel af en wil je het zeker weten of er meer over weten kijk dan vooral even op de website van Therapeutisch Centrum de Wetering.

Liefs, Cece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: