De 4 maanden slaapregressie

Wat een hel is deze slaapregressie! Sorry voor de nieuwere papa’s en mama’s maar het kan dus nog erger worden dan in de kraamtijd qua nachtrust. Nou hebben wij al helemaal niet veel te klagen gehad met Ties zijn ritme. Misschien dat het mij juist daarom zo zwaar valt?!

Slaapritme overdag

Slapen overdag zat al niet echt een ritme in, de ene keer sliep Ties 45min de andere keer 3 uur. Dat is nog steeds zo eigenlijk en bij papa en oma slaapt ie tussen de 30 en 60min per keer. Hij slaapt overdag zowel in zijn eigen “grote” bed als in de wandelwagen! En als het hem echt niet lukt zich over te geven aan zijn vermoeidheid gaat hij bij mij of papa in de draagzak. Dan slaapt hij altijd wel wanneer hij moe is. Nadeel is alleen in mijn geval moet ik blijven staan anders wordt hij weer wakker. Zelf doe ik dit dus ook alleen in de middag wanneer ik nog wat klusjes kan doen. Dit is eigenlijk nog niet veel veranderd behalve dat we nu “wakkertijden” aanhouden. Elke keer nadat hij geslapen heeft is hij 90 minuten wakker en dan gaat hij weer op bed. Soms slaapt hij en soms niet. Maar hij pakt wel altijd even rust omdat we hem dan wel op zijn kamertje in het donker hebben. Even weg van alle prikkels.

Slaapritme ‘s nachts

Dat is eigenlijk vanaf het begin prima geweest! Eerst kwam hij twee keer voor voeding rond de 3 maanden werd dat één keer. Nu… ligt dat volledig op z’n kop! Soms komt hij om 20;00 voor de “laatste avond voeding” en dan om 1 uur weer en tada om 5 uur is meneer dan weer “aan voor de dag” en mijn wekker gaat door de weeks om 6! Opzich natuurlijk nog niet verkeerd, het kan altijd erger. Maar met 3,5 dag werken erbij is dit in elk geval voor mij best pittig. Maar ik moet wel zeggen, nu in deze regressie heeft Ties ook wel wat last van verkoudheidjes en we hebben inmiddels ook kennisgemaakt met buikgriep. Dat zijn ook wel echt de nachten dat we vaker wakker zijn. Want vanaf 21weken heeft Ties ook al wel een paar nachten flink door geslapen! Als in de laatste voeding om 22:00 of 23:00 en de volgende pas weer om 5/6 of 7 uur! Oke oke dit is nu welgeteld 5 x voorgekomen in de afgelopen 2 weken. Ik hoop wel echt dat na de buikgriep die hij nu te pakken heeft, hij het doorslapen echt oppakt.

En de rest

Naast dat Ties echt bezig is een slaapritme te vinden, gebeurt er natuurlijk nog veel meer. Want zo’n sprongetje komt nooit alleen! Hij kan ook al omrollen, van rug naar buik en buik naar rug. Maar mama heeft alleen die laatste nog maar een paar keer gezien! Dit doet hij voornamelijk bij oma of op de opvang of wanneer wij niet kijken. De kiesjes vonden het ook tijd om door te gaan komen met als resultaat dat alles maar dan ook alles in de mond gaat. Vooral doeken (die snap ik niet) zijn favoriet, en de bijtring van natuurrubber (is ook niet heel hard) scoort punten. En als klap op de vuurpijl was Ties ook al toe aan proefhapjes! We hebben nu wortel en bloemkool gehad, beide vindt hij gelukkig heerlijk.

Wat ik niet mag vergeten te vertellen, in dit hele avontuur is Ties niet “vervelend”. Hij blijft zijn vrolijke zelf! Gelukkig maar voor ons beide, hihi. Af en toe weet hij zelf niet zo goed of hij wil slapen of honger heeft en dan laat hij ook echt van zich horen, daar blijft het gelukkig bij. Helemaal gezien alles dus tegelijk komt. Zal hij dat van mij hebben? Ik doe ook altijd 100 dingen tegelijk, ook wanneer dat eigenlijk helemaal niet handig is (oeps). Ik hoop in elk geval voor mijn kleine mannetje dat hij zijn ritme snel te pakken heeft.

Sterkte voor alle mama’s en papa’s die ook in een sprongetje zitten of nog komen😉! Het gaat echt weer voorbij!

Liefs, Cece🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: