Fit worden…door lui te blijven

De kop zegt het al! Maar hoe kun je fit worden door “lui” te blijven? Dit is natuurlijk heel plat gezegd. In mijn omgeving heb ik super fitte vriendinnen, die net als ik graag veel sporten, met gezonde voeding bezig zijn etc. Maar ik heb ook vriendinnen die daar minder interesse in hebben of naar eigen zeggen gewoon geen tijd voor hebben maar wel graag wat “fitter zouden willen zijn”. Nu kun je zeggen dat ze daar tijd voor moeten maken maar ja je moet het wel leuk vinden anders wordt het nog niks! Juist voor die groep ga ik nu proberen wat tips mee te geven zodat je zonder al te veel tijd/werk etc toch fit door het leven kunt.

Tip 1: de voorraad kast

Als eerst zou ik eens in je gangkast/ snoepkastje kijken! Vooral met kinderen zul je meer van dit in de kast hebben. Maar ook dat kun je inperken. Of je nu kinderen hebt of niet zo zou je dit kunnen aanpakken: Haal bijv 1 zak chips per week en 1 pak koekjes/ snoepjes en haal pas nieuwe als dit op is wanneer je 1x per week boodschappen doet. En als het op is voor je weer boodschappen gaat doen kun je ook groenten of fruit snoepen of een cracker pakken. Spreek thuis af dat je bijvoorbeeld alleen in het weekend chips etc eet en pak door de weeks wanneer je nog trek hebt een bakje yoghurt in se avond of zet bijv wortels, komkommer en tomaatjes op tafel. Dit gedeelte verrijst dus wel een hoop wilskracht!

Tip 2: Verse maaltijden

Gezond eten hoeft echt niet moeilijk of duur te zijn! Als je alles zelf vers maakt kom je al een heel eind. Ook dat neemt echt niet meer tijd in beslag als je denkt. Als ik een pasta maak met zelf gemaakte saus ipv uit pot ben ik ongeveer 30 min bezig. Het enige wat hier “klaar in gaat” is bijvoorbeeld tomatenpuree of tomaten blokjes uit blik of pesto. Verder kun je hier alle groenten en kruiden zelf vers en naar eigen smaak aan toevoegen. Ook vlees of vega stukjes kun je naar eigen smaak aan toevoegen. Dit kun je ook heel simpel doen met rijstgerechten. Maar laat de potten met kant en klare sausjes staan en de kant en klaar maaltijden ook aub! En als je inspiratieloos bent heb je voor €5,- bij verschillende supermarkten verspakketten! Makkelijker kan het niet! Plus drink veel water, goed voor je huid en goed voor je lijf om zo de afvalstoffen te kunnen afvoeren. Plus geen suikers of andere rommel die je lijf niet nodig heeft!

Tip 3: bewegen

Je bent geen sporter, prima! Maar bedenk eens hoeveel je kunt bewegen gewoon in je eigen huis! Door bijvoorbeeld de was staand op te vouwen ipv zittend op de bank! Zet een muziekje aan wanneer je het avondeten klaar maakt en doe tijdens het koken een klein dansje! Moet je dingen naar boven of juist beneden brengen? Verdeel dit in twee of meer keer…dan pak je de trap een keer extra! Maar het mooiste zou zijn om naar buiten te gaan, lekker in de frisse lucht! Klein boodschapje nodig? Ga met je kind(eren) wandelen of een stukje fietsen. De lente komt eraan, verzin een lente speurtocht lopen/fietsend met je kind. In beide gevallen ben je al snel een half uurtje onderweg. Ik zal een voorbeeld van een speurtocht toevoegen op mijn pinterest pagina Cece’s blogs.

Tip 4 lijstjes

Echt het scheelt veel en je bespaart hierin zoveel! Eerder noemde ik al vers eten niet duur hoeft te zijn, dan moet je o.a. voorkomen dat je een hoop weggooit. Dat doe je door voor je boodschappen gaat doen een lijstje te maken met wat je wanneer gaat eten en zo dus kijkt wat je nodig hebt. Dit kun je doen voor het ontbijt/lunch en avondeten maar ook voor alleen het avondeten. Dat scheelt al een hele hoop. Je kunt dan natuurlijk ook kliekjes van het avondeten de volgende dag als lunch eten. Ik zal eens kijken of ik op mijn instagram wat receptjes kan delen. Van makkelijke gezonde maaltijden die je ook de volgende dag prima (koud) als lunch kunt eten.

Tip 5 Slaap

Naast beweging en gezonde voeding is slapen ook belangrijk! Zorg dat je rond de 7 a 8 uur slaap hebt elke nacht dan merk je dit gelijk geestelijk maar ook o.a. je huid, nagels en haar gaat er beter van uitzien. Je hebt meer energie en je lichaam kan zo beter herstellen van je dagelijkse activiteiten! En zeg nou zelf fit worden door te slapen, wie wil dat nou niet?

Tip 6 verminder alcohol inname

Last but not least: verminder je alcohol inname! Dat is echt een stiekeme dikmaker en vaak een giga suikerbom waardoor jij je sneller moe voelt, hoofdpijn krijgt en nog wel meer lichamelijke en geestelijke klachten van kunt hebben. Laat dat glaasje wijn dus gewoon een keer staan. Het is ook echt wel gezellig zonder!

Natuurlijk zullen nu niet gelijk de kilo’s eraf vliegen maar dat hoeft ook niet! Het gaat er om dat jij je fit kunt voelen zonder hiervoor een abonnement bij de sportschool te nemen waar je vervolgens toch niks mee doet! Natuurlijk tip 4 moet je eerst wel even wat tijd in steken maar als je dat eenmaal gewend bent is het ook zo klaar. Dus wil je niet op dieet maar wel lekkerder in vel zitten dan zijn bovenstaande tips goed om mee te beginnen en prima vol te houden! En onthoud je bent mooi zoals je bent, welke maat je ook hebt! Beauty comes from within! Dus beweeg een beetje meer doe een dansje terwijl je, je nieuwe makkelijke verse recepten probeert en je zult je echt fitter gaan voelen!

Liefs, Cece 🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: