Even terug naar jezelf

Je kent het wel het gevoel dat je er even tussenuit moet. Even weg van je dagelijkse leven en even “ niet alleen maar mama zijn”. Dat gevoel had ik dus totaal niet! Niet dat het niet heerlijk is om af en toe even weg te gaan maar dan wel met mijn kleine ventje erbij! Mijn vriend dacht hier anders over. Natuurlijk moet het een keer gebeuren, even niet alleen maar papa en mama zijn. Maar poeh wat vond ik dit spannend!

Vlak voor de geboorte van onze boef zag ik een aanbieding voorbij komen van van der Valk en dpg bladen, €80,- voor één overnachting met twee personen! Ik dacht gelijk dat moeten we doen! We konden tot eind februari boeken tot een datum eind maart. Ik dacht onze zoon is dan een half jaar geweest dan kunnen we vast wel even samen weg. Dat kon ook zeker wel maar dat ik het zo spannend zou vinden had ik nooit gedacht!

Nou moet ik toegeven, ik had zelf gedacht dat ik veel makkelijker zou zijn in dit soort dingen. Maar zelfs nu nog, een half jaar later, pink ik nog wel eens een traantje weg wanneer ik de kleine man bij de opvang heb gebracht. Dus hem laten logeren bij oma en dat mama dan op één van eilanden zit, was natuurlijk niet het meest fijne idee. Maar ook daar niet over nagedacht tijdens het boeken. Echt dat mombrain werkt zo vreemd! Maar goed, geregeld dat oma wilde en kon oppassen, de andere oma past op het huis en de hondjes en mama droomt de weken voor het uitje s’nachts alleen maar over wat er fout kan gaan! Want ineens kwam het besef…wat als er iets met hem gebeurd? Wat als hij ineens een regelnacht heeft en oma de hele nacht wakker houdt?! Wij kunnen snachts niet van dat eiland af! Ik vertelde mijn vriend wat mij dwars zat en hij snapte mij gelukkig! Hij had daar zelf weinig last van natuurlijk (grrr mannen) maar hij begreep mij! Dat is al zo fijn! Zijn advies was ook bespreek het met oma, zo gezegd zo gedaan en er kwam iets meer rust in mijn hoofd. Iets meer…

Dag van vertrek

Door alles met oma te bespreken, het avondritueel en alle andere kleine en grote dingen, kreeg ik alweer meer rust in mijn hoofd. Wij gaven de kleine man een dikke kus en knuffel! Hij heeft het altijd zo naar zijn zin bij oma en ook nu lijkt hij het allemaal prima te vinden! De onderweg begon ik mij ook meer te ontspannen en alles los te laten. En eenmaal op Texel was ik weer even meer Cesanne dan mama. We zagen bij het hotel dat we e-choppers konden huren. Daar zijn we de middag het eiland mee wezen verkennen! Wat een lol hadden we samen! Lekker even het strand op, langs duin en bospaden, hier en daar even stoppen voor koffie of om van het uitzicht te genieten! Savonds zijn we heerlijk wezen eten in ons hotel want we kunnen zo lekker genieten van goed eten en een wijntje. Het slapen was wel wat onwennig want, borstvoeding…dat gaat gewoon door! Maar toch wel weer lekker om een nacht een soort van door te kunnen slapen.

Saampies op de e-choppers (foto geplaatst met toestemming van mijn vriend)

Genieten

Ondanks de spanning vooraf hebben wij zo genoten van onze tijd samen! Even niet alleen maar papa en mama zijn maar weer gewoon even Meine en Cesanne! Ik denk wel dat we dit vaker moeten en gaan doen! Even opladen terug naar jezelf zodat je er weer fris en fruitig tegenaan kunt! En er hoeft niet gelijk een overnachting bij maar wel een dagje of avondje even met z’n twee. Maar het eerste volgende weekendje weg zal toch echt met z’n drietjes zijn! 😉

Liefs, Cece 🧡🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: