Wasbare luiers

Tijdens mijn zwangerschap was ik mij hier al in aan het verdiepen, helaas was de man hier niet zo happig op dus heb ik het uiteindelijk maar opgegeven. Ik ben wel op zoek gegaan naar “duurzame” zoveel mogelijk troep vrije wegwerp luiers! Ik bleef uiteraard advertenties zien van de wasbare variant, hallo algoritme, en voor de zwemluier ging mijn vriend wel snel overstag voor een wasbare variant! Stap 1 was gezet!

Op het Huisje Boompje Baby event in Groningen stond een dame van Happy Bear Diapers ze vroeg ons (omdat we alles even goed bekeken) of we er ervaring mee hadden of dat we juist wat meer wilde weten?! Nou ik wilde graag wat meer weten want online is leuk maar in het echt is beter! Na haar goede uitleg moesten mijn vriendin en ik het thuisfront ook nog zien te overtuigen! In mijn geval betekende dit gewoon het proefpakket bestellen met de beurskorting die we hadden gekregen. Want je kan het beter uitleggen hoe het werkt als je het echt ziet! En toen mijn vriend hoorde hoeveel je bespaart alleen al als je 2 dagen wasbaar gebruikt…nou dan proberen geen kwaad!

Vier dagen later werd het pakket bezorgd, uiteraard weet ik niet meer hoe het werkt…mombrain, maar het lieve personeel van Happy Bear heeft mij een link gestuurd en via de instagram dm verteld dat ik ook altijd kan bellen met vragen! Maar de filmpjes op youtube zijn aardig duidelijk en het is mij uiteindelijk gelukt!

De all in one luier en de 2 delige luier

We hebben of beter gezegd ik heb (mijn vriend vindt het toch net niks) alle drie de luiers getest en de tweedelige luier wordt het in elk geval niet. Onze mini kan behoorlijk plassen en deze luier absorbeert dus alles. Wat betekent dat de binnenste luier vol zat en je deze dus niet lekker met blote handjes kunt pakken en “even weg legt”. Voor ons niet handig. De all in one, nou die moet je wel klaar hebben liggen dan is die prima te doen net als de pocketluier. De absorptie is prima en de poepluier valt ook best mee. Meeste poep komt toch in het inlegvelletje.

Conclusie:

Mijn vriend vindt het nog steeds niks maar ik zou toch wel graag 2 dagen met wasbare luiers willen gaan werken. Het scheelt gewoon zoveel wegwerp rommel! Niet alleen thuis in de prullenbak maar ook het produceren van de wegwerpluiers vraagt veel van het milieu! Wij wassen toch bijna elke dag al, daar kunnen nog best wat luiers bij. Ik zal op zoek naar nog meer leuke printjes en een wetbag, hier kun je de luiers in bewaren wanneer je onderweg bent. Het is wel even een flink bedrag wat je in een keer betaald, maar op de lange termijn bespaar je er ook weer een hoop mee!

Hiermee verkleinen wij onze voetafdruk weer een beetje. En wil jij dit nou ook proberen, mijn proefpakket is van HappyBear diapers: https://happybeardiapers.com/apps/bundles/bundle/93448?_pos=1&_psq=test&_ss=e&_v=1.0

Liefs Cece🧡

Ps: ik heb geen samenwerking met HappyBear diapers en verdien er niks mee. Ik vind het gewoon leuk om over een goed product te schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: