Voeding en gezondheid

Dat dit samenhangt zullen veel van jullie weten maar dat je voeding een hele grote rol speelt in je lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld huidklachten, darmklachten etc weet niet iedereen. Want ja als de huisarts de connectie huidproblemen en voeding niet ziet/erkent hoe kunnen wij dan weten dat dit gelinkt is?!

Eerder schreef ik blogs over mijn eczeem klachten en hoe ik erachter ben gekomen dat de grootste oorzaak voeding was. Dit is nog steeds of eigenlijk een nog grotere interesse van mij geworden sinds de geboorte van mijn zoontje. Want wat als hij ook net als ik intoleranties heeft?!

Mede om die reden wil ik mij meer gaan verdiepen in het onderwerp voeding. Maar ook de ontwikkeling van de kinderen, en hoe dit samenvalt. De andere reden is dat ik nog steeds borstvoeding geef en daardoor de hele dag wel eten kan! Maar wat moet je eten? Want ik snak naar suikers maar dat zijn geen goede voedingsstoffen voor mijn zoontje. En sinds december kreeg ik mijn eczeem klachten terug. Alleen werd het mij niet gelijk duidelijk waar deze vandaan kwam. Hiervoor heb ik oa het advies gevraagd van Romy van @lieflijfleefstijl. Zij is darmtherapeut en heeft samen met mij naar mijn basis gekeken. Maar ik ga het van alle kanten aanpakken en ben daarom ook bij een dermatoloog geweest en krijg binnenkort een officiële allergietest.

Resultaat darmtherapeut

Dankzij Romy heb ik nu wel mijn eetritme weer terug! Ipv de hele dag door eten, heb ik nu max 5 eetmomenten. 5 is nog best veel maar omdat ik nog borstvoeding geef is dat niet erg. Ik weet wat ik tekort kwam, dit heeft Romy allemaal voor mij uitgezocht! En dit vul ik nu aan doormiddel van supplementen en voeding. Dankzij de zalf die ik van de dermatoloog heb gekregen is mijn uitslag weg en kan ik ook goed in de gaten houden wat ik heb gegeten/gedaan wanneer het toch terug komt.

Combinatie

Als de uitslag nu weg is waarom ga je dan nog door met de zoektocht zou je denken? Omdat de dermatoloog mijn allergieën gaat testen, ook op voeding maar ook op stoffen/producten etc. Daarnaast kan het zijn dat mijn (toen best heftige allergische reactie) een combinatie is geweest van verschillende aspecten; iets dat ik ineens (meer) at dan voorheen, producten die ik voorheen niet of in mindere mare gebruikte en stress. En ook stress kan voortkomen uit verkeerde voeding. Denk bijvoorbeeld aan een tekort aan vitamine B12 en D de verschijnselen daarvan komen 1 op 1 overeen met stress, voeg daar een hectische baan en een totaal nieuw leven (als nieuwe moeder) aan toe, E viola…stress….dus uitslag!

Met al deze punten en daarbij nog mijn passie voor sporten kom ik uit op 1 ding, de basis, en dat is je voeding. En dat varieert voor iedereen. Dat maakt het ook zo mooi en uitdagend want wat goed is voor mij of mijn zoontje hoeft niet perse ook het beste te zijn voor jou en/of jouw kinderen!

Heb je vragen? Ik zoek graag het een en ander voor je uit!

Liefs, Cece

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: