Back to work

Nog even en dan is het zover. Dan begint “ het normale leven” weer. Helaas duurt de zwangerschapsverlof hier in Nederland veel te kort als je het mij vraagt. Omdat ik in de ziektewet zat moest ik 6 weken voor de uitgerekende datum met verlof ipv 4. Dat betekend; na de geboorte “maar” 10 weken verlof ipv 12. Gelukkig had ik nog genoeg vakantiedagen en heb ik alsnog 12 weken verlof. Maar goed, terug naar waar ik het eigenlijk over hebben wil. Back to work, hoe doe je dat? Aan de ene kant heb ik er echt wel zin in maar aan de andere kant zou ik het geen straf vinden om nog wat langer thuis te blijven bij mijn mannetje.

Ritme

Zodra je kindje geboren wordt staat je leven op z’n kop, dat is zeker. Na een week of 6/7 was het bij ons weer wat rustiger geworden. We kennen Ties z’n soort van ritme, zijn huiltjes, wat hij wel en niet leuk vindt en we hebben ons eigen ritme hier op aangepast voor zover mogelijk. Maar nu, nu het einde van mijn verlof in zicht is, wordt dat ritme weer helemaal omgegooid.

Nieuwe verdeling

Omdat ik nog zoveel vrije dagen over heb zal ik de eerste twee maanden vier dagen gaan werken ipv 5. Vanaf februari ga ik gebruik maken van mijn ouderschapsverlof voor één dag in de week. Daarnaast heeft papa nog een dag dat hij vrij is en thuis blijft bij Ties. Hij werkt in het OV als buschauffeur en heeft daarom een zeven daagse werkweek, waarvan hij nu een dag in de week standaard vrij zal zijn. Oma gaat ook een dag oppassen, eerst bij ons thuis en later bij haar thuis. De overige twee dagen gaat Ties naar de kinderopvang. Waar hij vanaf januari ongeveer ook samen zal zijn met de dochter van mijn vriendin! Hoe leuk is dat?!

Nieuwe werklocatie

Wat het werken ook wel een beetje spannend maakt is dat ik naar een nieuwe werklocatie ga verhuizen. Toen ik de ziektewet in ging werkte ik nog op het kantoor in Drachten. Mijn baas had begin dit jaar al een nieuw pand gekocht in Heerenveen om “locatie Drachten” (deels) te gaan vestigen in Heerenveen. Dat pand is inmiddels klaar en van daaruit wordt nu ook echt gewerkt. Wanneer ik weer aan het werk ga betekent dat dus dat ik naar Heerenveen ga ipv Drachten. Er vanuit gaande dat Corona geen roet in het eten gooit. Vanuit daar ga ik weer nauwer samenwerken met mijn collega uit Emmeloord, waar ik voordat ik vanuit Drachten ging werken ook mee samen werkte. Daar kijk ik dan ook echt weer naar uit! De rest blijft toch nog even spannend omdat er toch best veel binnen de organisatie veranderd is sinds ik er tussen uit ben gegaan. Ik laat het allemaal op mij af komen, dan komt het vast goed.

Ik heb er echt wel zin in om mee te maken hoe het nu allemaal gaat straks. En hoe zal het gaan met mijn werkrelaties, die heb ik natuurlijk ook al een half jaar niet gesproken. En aan de andere kant moet ik mijn kleine knuffel vriendje missen. Ik ga jullie zeker op de hoogte houden over hoe gaat! Nu ga ik nog optimaal genieten van mijn laatste verlof weken!

Liefs Cece🧡

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: